Efekat vakuuma na celulit i sagorevanje masnih naslaga!

Šta je i kako nastaje celulit? Smetnje u cirkulaciji, odnosno slabljenje cirkulacije krvi i limfe, a time i usporeno izbacivanje toksina jedne su od glavnih uzroka neželjenih promena kože i potkožnog tkiva. U njemu se gomilaju štetne materije koje nastaju u procesu metabolizma. Ovo se prvenstveno odnosi na promene strukture kolagena i prodiranja masnog tkiva ka višim slojevima. Ćelije vezivnog tkiva bujaju, pa se vezivno tkivo prekomerno uvećava, a posledica je tzv. pomorandžina kora ili celulit.
Znači : loša cirkuacija ima za posledicu nagomilavanje toksina u potkožnom tkivu. Toksini uništavaju kolagen a masno tkivo prodire na njegovo mesto, zatim se vezivno tkivo uvećava i stvara neravnine poznate kao celulit.

 

Vakuum efekat za cilj ima upravo reverzibilni proces. Naime u vakuumu se na koži stvaraju kružni nabori u kojima vakuum povećava rastegljivost vezivnog i širenje kapilara. Kapilarna cirkulacija je povećana i dotok kiseonika u masna tkiva. Ubrzava se oksidacija masnih kiselina a time i topljenje masti. Povećanjem rastegljivosti vezivnog tkiva ubrzava se i protok limfe, pa samim tim eliminiše se višak tečnosti i štetnih metabolita. Ovi procesi podstiču i sintezu kolagena i olakšavaju metabolizam masti. Rezultat je bolje oblikovano telo i glatkija koža.
Zbog svog višestrukog dejstva, vakuum terapija se koristi u anticelulit tretmanima, ali i kao samostalna relaks metoda.
Ujedno radite na svojoj figuri, podmlađivanju kože i pospešivanju opšteg zdravlja i raspoloženja.

Zbog više uložene energije tokom treninga, sagoreva se duplo više kalorija nego pri standardnim treninzima, zato je i efekat mršavljenja brži.

Vakuum masaža se ne preporučuje:
– kod osoba sa nestabilnim povišenim krvnim pritiskom
– kod osoba sa proširenim venama i trombozom,
– kod srčanih oboljenja i sl.

Uz ispravnu ishranu, detoks vode i kombinaciju vakuum treninga sa rol-masažama, efekat je kompletniji, vi puni energije i zadovoljniji a telo mlađe i lepše. Svakako se treba pridržavati opštih smernica.

Opšte smernice u zdravoj ishrani!